22.10.15

Kuulumisia työmaalta

Päivät ja viikot ovat suorastaan juosseet viime aikoina. Tontilla on ollut huisketta ja talopaketin toimitus lähenee. Alla muutama kuva viikon takaisesta tilanteesta, joissa harkkoperustusten teko, sekä taloon että talliin, meneillään.Naapurin puolelle ei ole turhan pitkä matka... :/
Kuvien ottohetkestä on toki viikon aikana edetty paljonkin. Perustukset ovat jo valmiina, lisäksi urakoitsijamme on vetänyt maalämpöputkia tekniseen tilaan tulevalta kaivon paikalta ja tasoitellut tonttia. Tänään on ollut vuorossa viemäröintiä ja jo sisätäyttöjäkin.

Itse olemme lähetelleet kirvesmiehillä tarjouspyyntöjä. Tarkoitus on teettää kirvesmiestöinä ainakin märkätilojen vedeneristykset ja pinnoitukset, sekä muiden tilojen lattialaatoitus (niin, jouduimme haikein mielin luopumaan mikrosementistä lattiapintojen materiaaliksi, mistä myöhemmin lisää). Mahdollisesti apuja tarvitsemme myös ainakin katon kipsilevyjen asennuksessa. 

Tarjouspyyntöjen lisäksi, olemme sopineet porakaivoja toimittavan yrityksen kanssa maalämpökaivon teosta. Kaivo on tarkoitus porata talotoimituksen jälkeen reilun parin viikon päästä. Hinta-arvio kaivolle oli muuten mukavan summan verran vähemmän suoraan porarilta pyydettynä verraten maalämpöpumppujen jälleenmyyjien poraustarjouksiin!


Tontiltamme on mukavat näkymät läheiselle "vuorelle", jonka suunnasta aamuaurinko nousee. Näkyä voimme ensi vuonna toivottavasti ihailla makkareiden ikkunoista (kuvasta poiketen tosin maiseman etualalle jatkossa jäänee jokunen talokin). Ilta-aurinko painuu taas viistosti takapihallemme, jolloin päivän viimeisetkin auringonsäteet saadaan sisään olohuoneen ikkunoista. 

Sitä ennen on tyydyttävä "ihastelemaan" syksyn sateita vuokrakerrostalokaksion ruuduista..ja jatkettava toivomista, että jokin päivä kerrostalomme käytävässä voi hengittää vapaasti (jep, naapuriarvonnassa emme saaneet voittoa, vaan seinäntakainen huoneisto odottaa parhaillaan perusteellista tyhjennystä, kun naapuri-R on ilmeisesti unohtanut (koskaan) siivota). Onpahan sitäkin mukavampi päästä joskus omaan kotiin! :)

4 kommenttia:

 1. Mun isoveli on muuten erikoistunut juuri märkätilojen saneerauksiin. On siis kirvesmies ja tosi taitava ja tarkka tyyppi! Let me know jos kiinnostaa. :) Ihana seurata tätä teidän projektia - tontilla tosiaan jo tapahtuu! Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestiä Maru lähetetty! :) Ja tää on kyllä jännää, asiat etenee nyt jo pikavauhtia!

   Poista
 2. Näyttääpä ja kuulostaa myös tosi hyvälle! Pian se on jo valmis!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisuudesta! Eipä tosiaan olekaan kuin pari pientä juttua enää jäljellä ennen valmistumista ;)

   Poista