14.6.15

Se valinnan vaikeus!


Ajatustyötä talonrakentamisen suhteen ollaan tehty nyt jo liki vuosi enemmän ja vähemmän tosissaan. Ja voin sanoa, että tähän ajatustyöhönkin voisi varata ainakin tuplaten aikaa, jos tilantarve ei pikkuhiljaa alkaisi olemaan huutava! Mistäs sitten projektissamme lähdetään liikkeelle sen jälkeen kun kaupungin-arpajaisissa onnetar suosi meitä kapeahkolla 860 neliön kompaktilla tasamaatontilla? Tietenkin siitä, mitä kaikkea tarpeellista (ja tarpeetontakin mutta välttämätöntä) tuo uusi kotimme tulisi sisältää!

Pohditaan, mitä tarvitaan ja ehdottomasti tahdotaan, mitä toimintoja tulee olla, mitkä seikat pohjaratkaisussa painavat eniten? Halutaanko yhtä vai kahta kerrosta (kolmeen ei olisi varaakaan)? Huomioidaan ilmansuunnat; olisiko miellyttävää herätä auringonsäteisiin (jos joskus ylipäänsä se paistaa ja olettaen, että unta joskus siunaantuu siihen saakka) ja halutaanko olohuoneen sohvalla seurata, mitä naapuritontilla tapahtuu lähempää vaiko vähän kauempaa (tiiviin kaupunkiasumisen etuja!)? Ja ne välttämättömät ovat ainakin keittiösaareke, hyvät säilytystilat sekä perinteistä korkeampi huonekorkeus ja suuret ikkunat tuomaan valoa koko taloon (+miehellä toiveet kohdistuvat lähinnä saunaosastoon, joka saisi olla hieman "kompaktia" suurempi). Lisäksi, jollei eurojackpot pikaisella aikataululla lihota puolison lompakkoa, on myös ja ennenkaikkea talouspuoli otettava huomioon, suomeksi siis, valitaan sitä, mihin rahat riittää. Helppoa, eikös!?

No ei ihan niinkään mutta tässäpä jokunen vaihtoehto, joita ollaan punnittu..

Muurametalolla olisi pari lähellä meidän tarpeita vastaavaa mallia, toki joitain muutoksia molemmat niistäkin vaatisivat..

Ensin Muurametalon Leinola. Huoneistoala 121 neliömetriä, pohja melko toimivan oloinen...



Muurametalon Funktio-mallistoon olen myös kerrassaan ihastunut! Siitä lähimpänä meidän kriteereitä olisi malli Funktio 124...

...pohjasta puuttuu himoitsemani keittiösaareke mutta se ei varmastikaan olisi ylivoimaista malliin sijoittaa.


Dekotalolta huomiomme kiinnittyi 2-kerroksiseen malliin Deko 149 Moderni...



...jossa viehättävät ennenkaikkea suuret ikkunapinnat ja olohuoneen korkea, avoin tila. Tosin sauna on etenkin puolisolle liian pieni ja yläkerran sijoittelussa olisi toivomisen varaa.


Myös Kastellilta löytyi ainakin yksi mukiinmenevä malli, City 137...



...jossa plussana myös isot ikkunat ja siten valoisa tupakeittiö, jossa olisi hyvin tilaa viettää aikaa isommallakin porukalla.


Lisäksi mieleeni on jäänyt pyörimään yksi erityinen malli Kannustalolta, nimittäin Lato 125...


mutta ulkoasuna vetoaa tämä perinteinen versio...



...ja nimenomaan kokomustana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti