12.1.16

Maalämpöä

Valitsimme siis lämmitysmuodoksemme maalämmön. Sen ekolgisuuden ja omavaraisuuden vuoksi, tulevia lämmityskustannuksia hillitsemään ja siksi, ettei asuinalueellemme ollut saatavilla edes kaukolämpöä. Vaikka asuinrakennuksemme koko ei ole suuren suuri, laskimme, että maalämpö tulee kuitenkin kannattavaksi, sillä reilun 50 m2 autotalli/varastorakennuksesta tulee myös lämmin.

Maalämpöpumpun toimittajaa pitkään mietimme, eikä lopulta valitsemamme merkki ollut lainkaan aluksi listallamme, sillä olimme kuulleet siitä ei-niin-mairittelevia kommentteja. Lopulta merkistä riippumatta käyttäjillä (ja ei-käyttäjillä) löytyi mielipiteitä laidasta laitaan. Päädyimme valitsemaan kotimaisen maalämpöpumpun, leppävirtalaisen Gebwellin Qi:n. Ja sielläpä se nyt teknisessä tilassa on paikallaan. Miehen laatoittamalla lattialla(hyvä J!).

Qi on energialuokkaa A+++. Varaaja on kooltaan 185 l eli pitäisi mainiosti riittää meidän perheen tarpeisiin. Pumppu on yhdistetty Warmian-lattialämmitykseen, joiden yhdessä pitäisi jatkossa suoda meille mukava ja tasainen lämpö huoneistotiloihin.

Ja niin, pääsemme myös ensi kesänä testaamaan (pääsemmehän!!!?!) helteiden helpotusta sisätiloissa maaviileällä uuden seinäkonvektorin kautta. Eli talon viilennyskin jatkossa tapahtuu kallioenergian avulla :)2 kommenttia:

  1. Meillä on myös tulossa maalämpö. Maaviileä jää asentamatta, koska emme keksineet järkevää sijoitusta tuolle konvektorille. Meille piti tulla ensin kattomalli, mutta sillekään ei löytynyt järkevää paikkaa. Asennemme todennäköisesti markiisin, ainakin keittiöön, sillä saa kuumimman huoneen eristettyä lämmöltä.

    VastaaPoista
  2. Konvektori ei ole kyllä mikään kaunistus :/ Meillä sijoituspaikka on eteisessä, josta suora yhteys olokeittiöön..ei siis onneksi aivan keskeisimmällä paikalla mutta toki hyvin näkyvillä. Päätimme kuitenkin samantien hankkia konvektorin, sillä suuret ikkunat ovat käytännössä koko päivän aurinkoon. Helteitä siis toivotaan jo senkin vuoksi, ettei konvektori suotta näkyvillä killuisi ;)

    VastaaPoista