31.1.16

Katon alaslasku ja muuta talkoohommaa

Työpäivän jälkeen yksin urakointi rakennushommissa on melkolailla hidasta puuhaa. Näin puoliso on kertonut. Onneksi eilen saatiin sekä miehen veli että vanhemmat pieniin talkoisiin työmaalle. Miehen veli, joka liki omin kätösin on juuri omalle perheelleen talon rakentanut, omaa appiukon ohella runsaasti tietotaitoa raksapuuhista. Melko paljon urakka edistyikin jo yhdessä päivässä kun mukana oli muutama pari osaavia käsiä lisää!

Kylpyhuoneen ja saunan alaslaskun mittaa pohdimme pitkään, jottei melko pitkulainen kylppäri näyttäisi liian ahtaalle mutta jotta saunassa löylyttely onnistuisi ongelmitta. Pohdintaa syntyi etenkin ko huoneiden väliin tulevan lasiseinän vuoksi. Aluksi ajattelimme, että jätämme saunan matalammaksi, sillä perinteisesti korkeus lienee 210-230 cm luokkaa. Halusimme kuitenkin, että katto jatkuu yhteneväisenä kylpyhuoneen ja saunan välillä, joten huonekorkeudeksi molempiin tiloihin valikoitui 250 cm. Tällöin laudekorkeutta tulee myös vastaavasti nostaa, jottei varpaat jää kylmäksi saunan löylyissä, näin "asiantuntijataholta" kerrottiin :).


Alaslaskun lisäksi ahkera työporukka urakoi harkkoseinien tasoittelun parissa. Anoppi oli siivonnut sisällä ja ulkona. Me lasten kanssa keskityimme muonitukseen (ja syömiseen). Tarkastimme myös parit lampun paikat. Ääneen eilenkin päivittelin, miten mielettömän hienoa on, että löytyy auttavia käsiä urakassa, joka tällä hetkellä täyttää aikataulun rakoset arjessamme melkoisen tehokkaasti. Lämpöiset kiitokset siis eilisestäkin avusta rakkaille sukulaisille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti