9.3.16

Miten kävikään betonilattian?

Lattiapintoja tulevaan kotiimme on tässä taloudessa pohdittu pitkään ja hartaasti. Lattioita kun ei noin vain vaihdeta ja tarkoitus olisikin rakentaa resurssien puitteissa ekologisuus huomioiden, jolloin valinnoilla haetaan miellyttävyyden lisäksi myös pitkäikäisyyttä.

Ehdimme jo viime syksynä innostua betonia jäljittelevästä sementtipinnoitteesta, josta kirjoittelin tänne blogiinkin. Itseasiassa ehdimme jo varata erään yrityksen pinnoittamaan lattiamme, pinnoituspäivän sovimme helmikuun lopulle. Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, olisi meillä nyt mikrosementtipinnoite lattioitamme koristamassa.

Kuten tuossa elokuisessa postauksessa mainitsin, ei hinta tuolloin tuntunut niin korkealta kuin olin kuvitellut. Rupesin kuitenkin loppusyksystä vielä tarkistamaan yritykseltä, joka oli tulossa lattiaamme pinnoittamaan, heidän ohjeistusta lattiavalun kuivamisesta liittyen pinnoitus aikatauluun. Yhteyshenkilöni ei osannut siihen vastata ja tiedusteltuaan asiaa kouluttajaltaan, meille selvisi, että uudiskohteessa, jossa tuoreehko lattiavalu, olisi suositeltavaa asentaa pinnoitteen alle verkko ja ns vahvikemateriaali, jotta pinnoite ei pääsisi halkeamaan, kun valu kuitenkin jatkaa kuivumista ainakin ensimmäisen vuoden.

Emme tietenkään halunneet, että uusi lattia halkeilisi ja pohjamateriaalit töineen olisivat taas nostaneet hintaa merkittävästi. Näiden tekijöiden ja hieman päätään nostaneen pinnoitukseen ja pinnoittamiseen liittyvän epävarmuuden vuoksi betonilattia jäi tällä kertaa haaveeksi.

Päädyimme lattiavalinnoissa lopulta hyvin jo suomalaisittain perinteiseenkin komboon: kivilaattaan ja laminaattiin. Sama laatta, hieman eri koossa, tulee niin eteiseen ja keittiöön kuin WC:en ja pesutiloihin. Koska halusimme ajatonta, johon on helppo yhdistää lähes mitä vain (eikä melko reilu alennusmyynti ainakaan vähentänyt ostoaikeita), valintamme osui Terratintan Betontech- laattaan värissä White.
(kuva  täältä)
Kyseessä on tosiasiassa vaalean harmaa laatta nimestään huolimatta. Laattaa tulee koossa 30 x 60 kylpyhuoneeseen, sekä lattiaan että seiniin, 20 x 20 -koossa kodinhoitohuoneeseen ja muualle koossa 60 x 60. Ruokailutilaan, olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin asennamme vaalean mäntykuvioisen laminaatin, jonka valinnasta kerroin postauksessa pari viikkoa sitten.

Näillä nyt mennään. Jos joskus vielä hairahdumme rakentamaan, niin lattia on sitten betonia... tai jos mies lämpenee hiljalleen puulle hieman enemmän, niin ehdottomasti parkettia ja mieluiten kalanruotona *haaveileva huokaus*.


2 kommenttia:

 1. Heippa :)

  Mitä kautta tilasitte Betontechin laatan? Oletteko olleet tyytyväisiä valintaan? Meille myös mahdollisesti tulossa tämä, niin khh seiniin kuin lattioihinkin. Imaiseekohan paljon shampoota yms, helppo pitää puhtaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, teillä on varmaankin jo lattiat valittu ja tilattu? Pahoittelut, kun vastaus on viipynyt, en enää aktiivisesti ole blogin sivuilla käynyt.
   Laatta on ollut todella hyvä. Ei imaise mitään, en ainakaan ole huomannut. Kestää siis hyvin kulutusta ja on helppo pitää puhtaana kun ei ole niin paljon saumoja. Taidettiin tilata suoraan maahantuojalta laatta, käytiin niitä katsomassa kyllä Uuni ja kaakelissa. Tsemppiä raksahommiin! :)

   Poista