5.4.16

Aika ryntäilee

Kolmisen viikkoa sitten, vaihdoimme palkkatyö-osia miehen kanssa. Olen siitä saakka käynyt huilimassa töissä ja mies on "lomaillut" isiviikoilla kotosalla. Tämä on toiminut hyvin! Osittainen työaika on jättänyt puolisolle enemmän aikaa olla työmaalla, eikä kotihommat minusta ole tuntunut niin työmaalta, kun välillä on käynyt aikuisten ihmisten seassa pyörimässä. Win-win-tilanne, etten sanoisi :) Tätä jatkuu toukokuun puoleenväliin, jolloin mies palaa leipätyöhön ja minä jään vielä kesäksi lasten kanssa kotiin..toivottavasti uuteen kotiin!

Kirvesmies sai oman urakkansa päätökseen tänään. Pidimme pieniä maalaustalkoita pääsiäisenä ja nyt jokainen seinä- ja kattopinta on pohjamaalattu..jokunen kattopinta kahdestikin. Tällä viikolla miehen on tarkoitus jatkaa maalaushommia. Sähkötyöt on liki viimeistelyä vailla valmiina, kuten LVI-hommatkin. Maalauksen jälkeen olisi lamiinaatin asennus, listoitukset, takan asennus ja kalusteiden kokoaminen paikoilleen. On muistettava tilata puhallusvilla välikatolle takan hormin asennuksen jälkeen ja laadittava verotustodistus. Hankittava numero talon kylkeen ja postilaatikko paikoilleen. Ja porrasaskelmat etuovelle, jotta tarkastajat jaksavat nousta sisään. Ja asennettava se etuovi, kuten väliovetkin. Ja ja...varmaan moni pieni (ehkä suurempikin) tästä listasta puuttuu mutta ainakin nämä olisi tavoitteena olla valmiina ensi kuun (!) loppuun mennessä, jolloin aiomme muuttaa. Haluamme muuttaa. Muutamme. Toivottavasti. Autotalli-varasto, saunan viimeistely, terassi, piha sun muut jää suosiolla odottamaan, listoituksistakin voimme nipistää.

Mutta siis yksi asia on listalta jo lähes raksittuna. Meidän viittävaillevalmis kylppäri. Saunan panelointikin on aloitettu, jotta kirvesmies sai laattalistat asennettua. Päädyimme vatvomisen jälkeen tervaleppäiseen sormipaneeliin ja olen kyllä melko ihastunut siihen :) Mitäs te pidätte? 




Pohdittavana vielä on, tuleeko sormipaneelia myös kattoon..lauteet ainakin tulevat olemaan leveää lankkua. Toinen saunaan liittyvä pohdinta koskee lasituksia. Itse kallistun kirkkaiden puoleen, mies ehkä tummennettuihin. Olisikohan kellään kokemusta kumpaisistakaan? Kirkkaiden kohdalla lähinnä mietin puhtaanapitoa kalkkisen veden vuoksi..

2 kommenttia:

  1. Panelointijälki näyttää uskomattoman hyvältä, kuin ammattilaisen tekemältä!

    VastaaPoista