5.5.16

Deco Grey ja vähän muutakin

Pieni raksaväsymys meinasi vähän aikaa sitten iskeä. Nyt mennään taas virkeimmin mielin, minkä vuoksi kaivoinkin kuukauden päivät pölyttymässä olleen tietokoneen esiin ja ajattelin kirjoitella pikaiset kuulumiset.

Tällä hetkellä sisäseinien maalaus on edelleen to do-listan kärjessä. Voiton puolella toki ollaan. Myös kalusteet jo odottelevat asennusta..ja vähän myös niitä seinien maalausta ja laminaatin asennusta.

Seinien sävyissä ei nyt kuitenkaan meillä revitellä, ainakaan tällä erää. Vaikkakin alunperin ajatuksissa olikin hieman rohkeammat valinnat. Sini-harmaalla linjalle mennään. Harmaiden valinta osoittautui luultua kinkkisemmäksi, harmaa ei todella ole vaan harmaa.

Maalasimme kodinhoitohuoneen jokaisen seinän Tikkurilan Deco Grey sävykartan sävyllä 1943. Maalipöntön aukaistessani luulin erehtyneeni sankosta, sillä maali näytti täysin valkoiselta. Kuitenkin seinissä ollessaan, erityisesti kattoa vasten, sävy taittaa selkeästi harmaaseen. Toimii uskoakseni hyvänä taustana mustille kiintokalusteille.

Koska sävy DG 1943 osoittautui vaalemmaksi kuin oletin, pelkäsin, että vierashuoneen seiniin valitsemamme astetta tummempi sävy eli Deco Grey 1944 ei näyttäisi miltään..tais siis näyttäisi liian vaalealta. Olisin halunnutkin hieman tummemman sävyisen huoneen mutta huoneen ikkuna on talon pohjoispuolella ja siten valoa ei tulvi sinne suuresta ikkunasta huolimatta. Tämän vuoksi vaaleampi sävy oli mahdollisesti parempi valinta.
Maalaamme siis jokaisen seinäpinnan ko huoneesta tällä samaisella sävyllä. Alimmassa kuvassa sävyero Tikkurilan sävyyn Paperi näkyy hyvin. Kyseessä on siis jo selkeä harmaa, ei tosin aivan niin sinertävä kuin viimeisestä kuvasta voisi luulla vaan mielestäni melko lähellä puhdasta harmaata.

Meidän makkarin sävy taas on jo selkeästi sininen. Trendiharjallakin käynyt sävy Petrooli, myös Tikkurilalta. Alla olevissa kuvissa on vasta ensimmäinen maalauskerta takana ja pohjamaali kuultaa vielä runsaasti alta. Petroolilla maalaamme kaksi seinää ja toivomme sen tuovan jatkossa lempeitä sinisiä unia :)Täällä Kuopion suunnalla on koivuissa suurehkot hiirenkorvat ja lämpö liki toppilukemissa, melkein siis jo kesä! Auringonpaisteista helatorstaista jokaiselle!! :)

2 kommenttia:

  1. Hei, miten tuo sävy Deco Grey 1943 on toiminut eri tiloissa teillä? Mietin maalauttavani rakentuvan talomme kaikki seinät harmaiksi tuolla sävyllä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sävy 1943 on meillä vain kodinhoitohuoneessa. Astetta tummempi sävy 1944 on vierashuoneen seinissä, sillä halusimme sinne hieman näkyvämpää harmaata. 1943 on varsin tunnelmallinen vaihtoehto valkealle..on siis melko vaalea mutta tuo kivasti sävyä kuitenkin ja toimii varmasti myös isoilla pinnoilla.

      Poista