3.9.15

Punajuuripizza


Jeps, tämä oli täysin kokeilemisen arvoista. Punajuurta pizzaan, tottakai. Sisältö ja valmistusvaiheet olivat suurinpiirtein seuraavat:

Ensiksi valmistetaan nopeatekoinen (ja ehdottomasti valmispestot lyövä) pesto, johon tulee:

kaksi ruukkua basilikaa (voit korvata toisen persiljalla, mikä sopii hyvin esim punajuuren kaveriksi)
1 dl pinjansiemeniä (itse käytin tällä kertaa kuorittuja manteleita, jotka menettelevät myös)
n. 1 dli raastettua parmesania
valkosipulin kynsi
1-2 rkl sitruunan mehua
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria



Sekoita kaikki ainekset blenderissä (jos blenderisissäsi ei ole hirveästi potkua, suosittelen käyttämään pinjansiemeniä, sillä manteleiden jauhaminen voi olla haastavaa). Lisää öljyä siten, että seos on löysähköä mutta pysyy lusikassa. Mausta. Reseptillä tulee n 4 dl valmista pestoa, joten sitä riittää vielä muuhunkin tarpeeseen. Pesto säilyy jääkaapissa tiiviissä lasipurkissa 1-2 viikkoa.


Pohja (yksi pellillinen)

kädenlämpöistä vettä
puoli palaa (25 g) hiivaa
ripaus suolaa
n. 5 dl jauhoja (halutessasi rustiikkisen pizzan, voit vehnäjauhoista n 2 dl korvata ruissihtijauhoilla)
0,5 dl oliiviöljyä

Suola ja hiiva veteen. Sekoita hiljalleen jauhoja seokseen, lisää loppupuolella öljy. Anna kohota 30-60 min lämpimässä.

Täytteet

2-3 punajuurta
vuohenjuustoa
pestoa 
n. 100 g gruyere -juustoa raastettuna
purkki ranskankermaa (150 g)
rucolaa
punasipulia
nokare voita
suolaa, pippuria

Sekoita gruyere-juusto ja ranskankerma. Voit lisätä seokseen ripauksen suolaa ja pippuria. Jätä viileään maustumaan.

Pilko punajuuret ohuehkoiksi lohkoiksi. Paista lohkot voissa muutama minuutti ja mausta pippurilla ja suolalla. Valuta punajuuria talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen neste imeytyy pois, eikä siten kostuta pizzaa liikaa.

Taputtele tai kauli pizzataikina leivinpaperitetulle pellille. Esipaista (!) pohjaa n 5 minuuttia 250 asteessa (kiertoilmauunissa riittää lämpötilaksi 225). Esipaistaminen on tärkeää, jotta täytteet eivät pala ja pohja kuitenkin kypsyy.

Levitä gruyere-ranskankerma-seos esipaistetun pohjan päälle. Lisää punajuurilohkot, pesto-nokareita makusi mukaan sekä viipaloitu tai revitty vuohenjuusto. Päälle vielä viipaloidut punasipulit.


Paista 250 asteessa kunnes juusto hieman rusehtaa (n.10 min). Lisää lämpimän pizzan päälle reilusti rucolaa. Nauti :)



2 kommenttia:

  1. Nam, miten hyvän kuulosta ja näköstä! Tekisin heti, jos en just maanantaina olis alottanu tätä yhtä d:llä alkavaa juttuani...
    Terveisin nimim. "4. päivä menossa ja melkeen koko ajan pikkunälkä..." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin :) Eikös diettiin kuulu aina niitä "herkkupäiviä"? Ja kasvisruokahan on aina terveellistä! ;)

      Poista