22.8.15

Kylppärin kaunistuksia

Teimme tänään pienen pyörähdyksen paikallisessa rautakaupassa ja vilkuilimme mm laattavalikoimaa, vesikalusteita ja saunapaneleita. Rakennusaikataulumme on hieman tarkentunut ja talopaketin toimitus on sovittu marraskuun ensimmäiselle viikolle. Ja koska tilasin jo lattioidenkin tekijän (päädyimme tässä mikrosementtiin, jeee!! :) ) alkuvuodelle, olisi hyvä alkaa tehdä alustavia suunnitelmia myös kiintokalusteiden, laatoitusten yms ratkaisujen suhteen, sillä uskon, että kevät-talvi koittaa taas ihan huomaamatta. Mistä huolimatta nautitaan toki ensin vihdoin tästä kesän lämmöstä!

Suunnitelmissamme on teetättää märkätilojen ja muiden asuintilojen lattiapinnat lomittain alkuvuonna. Toki kylppäriin tulee myös seinälaatoitukset hoitaa samalla kertaa. Ajatuksenamme on ollut, kuten koko talon "kiinteän" sisustuksen kanssa, koota ajaton, melko eleetön ja toimiva kokonaisuus kodin pinnoista ja kiinteistä kalusteista. Rautakauppakäynti poikikin yhden laatta-vaihtoehdon (tosin vain tämän yhden kymmenistä kymmenistä malleista). 
 Kyseessä on Pukkilan Factory -malliston laatta White kooltaan 50x50. Laatta ei kuitenkaan ole puhdas valkoinen, vaan siinä näkyy betoninharmaan vivahteita. Ajatuksissamme on pinnoittaa kylpyhuoneen lattia ja seinät isohkolla laatalla, joka loisi osaltaan rauhallisuutta tilaan. Sama laatta on tarkoitus asentaa myös ainakin kodinhoitohuoneen lattiaan ja todennäköisesti myös erilliseen WC:en. 
(kuva:Pukkila)

(kuva Pukkila)

Laatta sopisi varmastikin melko hyvin muiden tilojen lattiapintaan ja olisi sopivan rouhea muttei liian raskas vaaleutensa ansiosta.

Yhden laattavaihtoehdon löytymisen lisäksi ihastelin seinäkiinnitteistä WC-istuinta ja seinään upotettavaa WC-allashanaa.

Seinään kiinnitettävät WC-istuimet ovat mielestäni paitsi kauniita ja ne myös osaltaan helpottavat siivousta. Ja tuo seinähana! Kerrassaan ihana! Harmikseni vain hintaluokka ei taaskaan edullisimmasta päästä (jotenkin kummassa silmäni useimmiten osuvat hintaviin vaihtoehtoihin :( ) 

Nämä yllä olevat italialaisen Paffonin valmistamat Stick-sarjan hanat voisin milloin vain ottaa omaan WC:en ja kylppäriin. Ovat hyvin kauniita ja virtaviivaisia.

Onneksi vesikalusteiden kuten myös märkätilojen pintojen asentamiseen on vielä jokunen kuukausi aikaa. Jotta mieltymykset ja laadittu budjetti kohtaisivat, on tässä hyvää aikaa vielä kilpailuttaa, pyytää tarjouksia ja vertailla samankaltaisia tuotteita eri paikoista. Ajan ja etukäteissuunnittelun ansiosta ehkä budjettikaan ei pauku kovin paljoa yli eikä toisaalta itseä miellyttävistä sisustusratkaisuista tarvitse ainakaan kovin paljon karsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti