4.8.15

Toiveena kaunis ja toimiva työpiste

Taidan olla ikuinen opiskelija. Tai ainakin kaipaan jotain edes hieman kehittävää ja mukavaa puuhastelua arjen ja työn vastapainoksi. Jos ei mitään tavoitteellista, tutkintoon johtavaa ole meneillään, ainakin jokin kurssi tai projekti, johon saa paneutua pääosin aivan itsekseen, käyttää sitä niin sanottua omaa aikaa :)

Tulevaan kotiimme on tämän oman opiskelu-projekti-puuhailu-innonkin vuoksi toiveena pieni, makuuhuoneen nurkkaan mahtuva työpiste, joka toimisi paikkana niin tietokoneelle kuin kulloiseenkin puuhailuun tarvittaville välineille ja materiaaleille.

Viime kuussa asuntomessuilla käydessäni kiinnitin huomiota, että pieniä työpisteitä oli sijoitettu useampaankin taloon. Moni sellainen, joista voisin napata jotain ideoita omaankin kotiin.

                       


Työpöydän hankinnassa painaa eniten sen koko ja myös ulkonäkö. Työpisteen toimintoja voi usein helposti muokata erilaisilla lisävarusteilla ja säilytysjärjestelmillä, joten itse pöydän toivoisin olevan mahdollisen kevytrakenteinen mutta kuitenkin vakaa. 

Perinteistä suomalaista muotoilua edustava Muurame on tunnettu toimivista, arkea helpottavista, kalusteista. Tämä kaunis Muuramen puinen työpiste koostuu Slimmi L-tasosta, joka on yhdistettu TuplaModuli-laatikostoon korotuspalalla.


                     
                           (Slimmi L-taso+TuplaModuli -laatikosto yhdistettynä. Kuvat: Muurame, täältä)

Kiinteä laatikostomoduuli näyttää omaan silmään kuitenkin hivenen raskaalta (ja hankaloittaa myös siivoamista). Muuramelta onkin myös saatavilla Slimmi -taso irtonaisena, jota voi täydentää esimerkiksi juuri laatikostomoduulilla halutessaan.
(Slimmi-taso+TuplaModuli-laatikosto. Kuva:Muurame, täältä)
Taso on kaunis ja yksinkertainen ja toimii mielestäni parhaiten ihan ilman laatikostoa.


Toinen ikisuosikki kotimainen kalustevalmistaja on Lundia. Lapsuudesta muistan Lundian kellertävät moduulihyllyt, jotka koristivat myös meidän olo- ja makuuhuoneita. Tuolloin en osannut arvostaa suomalaista toimivaa muotoilua mutta silmissäni Lundia on tehnyt ehdottomasti uuden tulemisen! Lundialla, kuten muuramellakin, on etuna, että kalustekokonaisuuksia saa muokata itse omien tarpeiden mukaan. Löysin heiltä kuitenkin Fuuga-mallistosta pöydän, jonka kelpuuttaisin omaan kotiin samantien.   


                                             
(Lundia Fuuga-työpöytä String-jaloilla. Kuvat: Lundia, täältä)

Vaikka pöydässä on kiinteät laatikostot, tuo siihen keveyttä korkeat jalat. Mahtuisipa siististi silmien edestä kaikki opiskelu yms tavarat laatikoiden uumeniin. Myöhemmin pöytä voisi toimia jommankumman lapsen koulupöytänä, sillä Lundiathan tunnetusti kestää aikaa.

Jos (ja varmastikin kun) matti on vieraillut kukkarossa rakennusprojektin loppupuolella ja hoitovapaakuukausien jälkeen ja työpisteen tarve on akuutti, tulee harkita edullisempia muttei välttämättä, ainakaan ulkonäöllisesti, sen hullumpia vaihtoehtoja. Onneksi kaunis taso yhdistettynä ajattomiin pukkijalkoihin toimii aina! 
(Linnmonn/Lerberg -työpöytä. Kuva: IKEA, täältä)

Yksilöllisemmänhän pöydästä saa, ja mahdollisesti vielä pienemmällä budjetillakin, kun hankkii tason erikseen ja lisää siihen vain haluamansa jalat. Yksinkertaista ja ihanan halpaa :)

6 kommenttia:

  1. Hieno sun uusi blogin ulkoasu ja kiitos vielä edellisen postauksen sanoista. <3 Ilman muuta ja ilomielin olen avuksi. :)

    Minähän tein työpöydän vanhempien kylppäriremontista ylijääneestä tammitasosta ja alle laitoin juuri nuo Ikean pukkijalat. Meillä on itseasiassa kaikki pöydät tehty samalla systeemillä. Keittiönpöydän tason bongasin 20€ kirpparilta ja sehän on Lundian tytasoksi tarkoitettu levy. Lundiasta tykkään muutenkin hurjasti, joten peukut sille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maru! :)

      Pukkijalat on kyllä hyvännäköiset! SIrot ja ilmavat sekä helpottaa siivousta, kun ei tarvitse kalusteita siirrellä. Muistankin, että joskus mainitsit hankkineesi Lundian tason edullisesti, on kyllä melkoinen löytö!! Lundian kalusteet on kyllä ihania, myös ne vanhat kellertävätkin kohtuuden rajoissa :) :)

      Poista
  2. Kivoja pöytiä! Mäkin tykkään kyllä Lundiasta. Meillähän oli silloin kaislakadulla se kirjahylly, oli se kyllä tosi kätevä. Harmi ettei se mahdu nyt meille..

    VastaaPoista
  3. Lundia on tosi jees! Noita Lundian hyllykön ja kirjoituspöytien osia taitaa olla perhepiirissä aikas runsaasti..illalla mietinkin, että liikenisiköhän mummolasta jokin palanen ensi kesänä meillekin vierashuoneeseen, olispa kiva saada sellaiseen kirjat säilöön :) Täytyynee tiedustella mummolta :)

    VastaaPoista
  4. Hei, ihania kuvia. Tiedätkö mistä tuota työpöytää voisi kysellä; mustat pukkijalat vaalealla tasollisella pöytäkannella? Se osui ja upposi meikäläiseen. Kiitos etukäteen, terv sisustusvimman saanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, luulen joskus nähneeni vastaavanlaisen Vepsäläisellä, eli sieltä ehkä kannattaa aloittaa kysely :)

      Poista