9.8.15

Onni asuu Omatalossa


Myös meidän tapauksessa :) Valitsimme viime viikolla talotoimittajaksemme Omatalon. Talomme on muunnos aiemmin esittelemästäni Iina-talosta. Muutimme hieman huoneiden kokoa, lisäsimme vaatehuoneen ja kokonaisneliömäärää sekä korotimme kattoa ja suurensimme ikkunoita.

Tarkoituksenamme on vielä tarkastaa pohjapiirros viikolla 34. Pohdimme kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen kokoa ja "kurarallin" paikkaa, joiden osalta pohjaratkaisu saattaa vielä hivenen muuttua. Muutoin talomme pohjapiirros pysynee yllä olevan kaltaisena.

Olisimme halunneet yhdensuuntaisen pulpettikaton, siten että lape nousisi takapihalle päin. Rakennusmääräysten katon kaltevuuden suhdeluku kuitenkin torppasi ajatuksen, joten päädyimme murrettuun harjakattoon. Kuvista poiketen suunnitelmanamme on tehdä talosta täysin musta (sokkelia lukuunottamatta).
Teimme Omatalon kanssa ehdollisen sopimuksen, joka näillä näkymin (ja toivottavasti) tulee voimaan ensi viikon perjantaina, jolloin tarkoituksenamme on allekirjoittaa kauppakirja nykyisestä asunnostamme. Jos kaikki menee suunnitellusti, lähtee talomme tilaus tuon jälkeen tehtaalle! Omatalo rakentaa talon sisustusvalmiiksi, joten meille jää tehtäväksi tai erikseen teetätettäväksi talon kaikki sisäpinnat, sekä myös ulkomaalaus ja terassit. Lisäksi ennen pystytystä tulee olla tehtynä maaperätutkimus, jonka perusteella perustussuunnitelma laaditaan, maatyöt sekä perustukset.

Alustavasti talopaketin toimitus on suunniteltu viikolle 42. Jos aikataulu edes suunnilleen toteutuu, on meillä sisustusta vailla valmis talo pystyssä hyvissä ajoin tämän vuoden puolella, jopa jo marraskuussa. Puuhaa riittääkin nyt alkusyksystä, jotta maatyöt pääsisivät käyntiin ensi kuun puolella. Paperisotaa siis tiedossa!

4 kommenttia:

  1. Hei,
    En halua peloitella, mutta toivottavasti teillä menee asiat Omatalon kanssa hyvin...Meillä ei nimittäin todellakaan mennyt! Meidän talopaketti toimitettiin kesäkuussa ja edelleen painimme reklamaatioiden kanssa. Myyjä oli todella aktiivinen paperien allekirjoittamiseen asti ja siitä lähtien yhteydenpito onkin ollut hankalaa. Talotehtaalta tulee kyllä vastauksia, mutta välillä jättävät vastaamatta osaan kysymyksistämme. Lisäksi heidän hyvitysehdotuksensa ovat naurettavan pieniä eli ei kannata sumeasti hyväksyä ensimmäistä tarjousta, jos jotain hyvitettävää/korjattavaa tulee. Sopimuksestamme myös puuttui asioita joista olimme sopineet myyjän kanssa (emme olleet huomanneet näitä puutteita tilausvahvistuksesta...virheet huomasimme kyllä, mutta puutteita on hankalampi huomata), joten tiettyjä talon elementtejä ei sitten toimitettu, vaikka luulimme maksavamme niistä. Skaalan ikkunoiden kanssa on myös ollut järjettömän paljon ongelmia (väärät ikkunat, silikonit rikottu kaikista ikkunoista, korjaajat rikkovat lisää asioita yms.). Kannattaa siis tarkistaa etenkin ikkunat kunnolla (avaamalla ne kaikki toimituksen jälkeen). Eli kannattaa vielä lukea sopimus todella huolellisesti läpi (tässä vaiheessa voi ehkä vielä vaikuttaa johonkin, kun talo ei ole tontilla) ja olla tiukkana jos korjauksia tulee. Tsemppiä rakentamiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minde ja kiitos kommentistasi! Tosi harmi, että teidän projekti ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Uskoisin, että kaikista talofirmoista on sekä hyviä että huonoja kokemuksia, meillä tarjouksen lisäksi Omatalon valinnassa painoi seikka, että he toimittivat talon myös läheisillemme, joiden projekti meni mutkitta. Talomyyjä on ollut myös edelleen aktiivisesti projektissamme. Mutta kiitos vinkeistä, pitääkin ainakin ikkunat tarkastaa heti kun ne paikalleen asennetaan loppuvuodesta. Toivottavasti teidänkin haasteet selviää ja pääsette nauttimaan uudessa kodissa asumisesta!

      Poista
  2. Sopimukset on niin moniselkoisia, ettei niistä saa selvää silloin kun on rakentamiskiire ja stressi.
    Kaikilla toimittajilla samat koukerot.. Selkokieltä kehiin kun ei ole koulutukseltaan juristi tai kaiken hyväksyvä hyväntahtoinen pappi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Veko! Omataloon ollaan edelleen tyytyväisiä mutta tämä ollaan ainakin saatu huomata yhden muun palkkaamamme urakoitsijan kanssa, jonka kanssa ollut haasteita projektin aikana..kannattaa siis mahd selkeästi kaikki sopia, jottei jälkeenpäin tule ylimääräisiä kuluja suotta epäselvyyksien (tai toisen mielestä itsestäänselvyyksien) vuoksi.

      Poista