22.7.15

Asuntomessuilla: kettiöideoita


Kävimme mieheni ja kuopuksemme kanssa piipahtamassa asuntomessuilla Vantaan Kivistössä tällä viikolla. Koska olimme liikkeellä vauvan kanssa (esikoinen onneksi pääsi mummon ja papan hoiviin), katsoimme etukäteen messulehdestä, mitkä kohteet saattaisivat olla meidän mieleen. Lopulta kohteiden kiertäminen osui lähes pelkästään itselleni ja puoliso tyytyi seuraamaan messuhulinaa vauvan kanssa talojen ulkopuolella, sillä useisiin kohteisiin ei vaunuja saanut viedä.

Kuvia tulikin nappailtua runsaasti, jotta myös mies pääsisi perille kohteiden sisällöstä. Erityisesti Kivistön Koneiston loftit, Potius Isokivi a sekä Vivola olivat tunnelmaltaan ja sisustukseltaan minua mielyttäviä. Myös muista käymistäni kohteista löytyviä järkeviä tai innostavia yksityiskohtia tallentelin.

Ensimmäiseksi messujen keittiöratkaisuja, joissa oli hyvin edustettuna ajan trendit. Osassa keittiöitä oli rohkeitakin ratkaisuja esimerkiksi värien käytön suhteen, vaikkakin valkoinen edelleen hallitsi kalusteiden päävärinä.





Välitilan ratkaisuilla voi todella paljon vaikuttaa keittiön ulkoasuun. Pirteä keltainen varmasti ilahduttaisi harmaina aamuina ja marmori olisi ehdottoman pop tällä hetkellä, mutta eniten itse nauttisin välitilan ikkunan tuomasta luonnonvalosta.







Useissa kohteissa oli kauniita keittiöhana ja -allas ratkaisuja. Itseäni eniten miellyttää musta pesuallas ja jos uskaltaisin, valitsisin keittiön katseenvangitsijaksi messinkisen hanan.



Trendit näkyivät myös keittiöiden kaapistojen sijoittelussa: perinteisten yläkaapistojen lisksi oli valittu runsaita täysin kalustettuja kaapistoseiniä ja toisaalla yläkaapit jätetty täysin puuttumaan.


Oiva ratkaisu keittiöön, joissa tila on haluttu pitää avarana ja karsittu seinäkaapistojen määrää, on syvä (tässä tapauksessa 130 cm) saareke, johon mahtuu standardisyvät laatikostot molemmille puolille.


Yleisesti keittiötilat olivat avaria ja valoisia. Mitään suuria yllätyksiä eikä oivalluksia tullut vastaan mutta näkemys oman keittiön toiminnoista ja ulkoasusta vahvistui.
Lisäksi yhdessä suosikkikohteessani bongasin kauniin ja yksinkertaisen ruokapöydän, jonka kuulin olevan teetätetty ko asuntoon. 



Ehkäpä jotain samankaltaista voisi nikkaroida (tai nikkaroituttaa) omaankin kotiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti