9.7.15

Selvitystyötä ja tontin katsastusta

Edeltävien päivien "joutoaika" on kulunut selvittäen seikkoja, jotka rakennusprojektissa täytyy huomioida ennen ensimmäistäkään lapionpistoa. Olen pyrkinyt pääsemään jyvälle, mitä kaikkea muuta kuin rakentamista talonrakennus vaatii. Olen ollut yhteydessä niin kaupungin rakennusvalvontavirastoon, perheeseen, ystäviin ja tuttaviin suositusten merkeissä kuin pyytänyt tarjouksia rakennusliikkeiltä ja yksityisellä toiminimellä rakennusvalvontaa tekeviltä vastaavan työnjohtajan ja pääsuunnittelijan toimista. Lisäksi ystävän vinkistä tilasin myös Pientalon päiväkirjan, johon samojen kansien sisään on koottu kaikki (näin kirjan laatijat ainakin mainostavat) asiakirjat, joita rakentamisen aikana tarvitaan ja siinä on tilaa myös esimerkiksi talon koneiden ja laitteiden tiedoille ja muun muassa huoltoväleille. Tälläinen organisoitu kirjanpito helpottaa kummasti järjestystä kaipaavaa, mutta helposti harhailevaa, mieltäni :)


Onneksi uskon sanontaan "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty". Ja onneksi tykkään tehdä suunnitelmia. Mies viime viikolla totesi, että hän voisi jo lopettaa suunnittelun ja ryhtyä toimeen (aikomuksena siis osittain rakentaa myös itse). Hyvä taas huomata, että tässäkin tiimissä erilaisuus on (ainakin toisinaan ;) ) etu; kun puoliso voisi jo huomattavasti ennen kalkkiviivoja heittää suunnitteluhommat sikseen, teen minä sitä puuhaa hymyssä suin. Ja erittäin hyvä, että puoliso on innoissaan itse rakentamisesta, minä kun mielelläni jätän ne vaativimmat rakennushommat muille.


Tulevan kotikadun soraa tossujen alla :)
Käytiimpä tänään mittailemassa ammattilaisen kanssa tonttiakin.Tarkoituksena oli tarkastaa, että talo ja puolison man cave (eli autotalli) mahtuisi tämän hetkisten suunnitelmien mukaan järkevästi tontille. Ja että jäljelle jäisi vielä pihaakin oleskelulle, istutuksille ja leikille.


Lähes valmista...

Tiluksia oli tarkastamassa myös pari pikkupoikaa.

 Tällä hetkellä hyvältä näyttää ja tuntuu. Hienoa saada suunnitella oikeasti omaa kotia :) :) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti