5.7.15

Mökkiviemisiä


Helppo, nopea, terveellinen ja maistuva, eli täydellinen vieminen mökkivierailulle! Nimittäin näkkäri. Pidän leipomisesta ja ruuanlaitosta. Mieluusti näen myös vaivaa leipomusten ja ruuan eteen. Tyttären syntymän jälkeen kaksi  rakasta naperoa ovat kuitenkin pitäneet tämän mamman sen verran kiireisenä, että pullantuoksut ovat pääosin tulleet muiden äitien ja isien kotoa. Kyläillessä, etenkin kun kohteeseen tulee hieman liian harvoin vierailtua, on jonkinlainen vieminen ehdoton. Apu löytyi tällä kertaa Risenta-siemennäkkärisekoituksesta :)

Siemennäkkäriä voi toki tehdä erikseen hankituistakin siemenistä (jos esimerkiksi haluaa näkkäristä luomua), mutta valmispussi auttaa, jos käsipuolessa heiluu yksi vauva ja lahkeessa taapero!
Ohje on hyvin yksinkertainen: pussin sisältö heitetään 4 dl:aa kuumaa, keitettyä vettä ja lisätään seokseen 3 rkl öljyä. Käytin tällä kertaa edellisistä kesäjuhlista majoneesin teosta ylijäänyttä perus rypsiä vaikkakin kylmäpuristettuja öljyjä muuten suosimme. Kylmäpuristettujen öljyjen voimakas maku kun ei välttämättä ole jokaisen mieleen.

Seoksen annetaan tekeytyä n 10 minuuttia, minkä jälkeen se levitetään kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja maustetaan.

Itse käytin maustamiseen valmista suolatonta valkosipulista yrttiseosta ja lisäksi ruususuolaa. 


Noin tunti uunissa keskilämmöllä ja kasa maukasta näkkäriä on valmista! Oiva kesävieminen esim luomukahvin kanssa mökkivierailulle  ja sopii niin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville kuin vegaaneillekin:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti