2.7.15

Talopalaverit käyntiin

Ensimmäinen varsinainen tapaaminen talofirman edustajan kanssa on pidetty ja saatu lisää pohdittavaa talomallin suhteen. Otimme lähempään tarkasteluun Omatalon mallin Iina, jota aiemmin myös jo vilkuilimme, mutta joka jätettiin parhaista vaihtoehdoista pois varmaan lähinnä mallin "tavallisuuden" takia...se ei siis juuri aluksi saanut meitä syttymään. Ja oikea fiilis jostain on etenkin itselleni hyvin tärkeää.

Alkuperäinen luonnos talosta. (kuva:Omatalo)

Nyt kuitenkin juuri tuo kyseinen malli sai minut melkoisesti innostumaan! Suunnittelimme taloon joitain, mielestämme merkittäviä muutoksia, jotta talosta tulisi meidän näköinen. Lisäksi jo eilisen tapaamisen jälkeen olemme keksineet lisää pienehköjä muutostarpeita.

Alkuperäinen pohjapiiros. (kuva: Omatalo)

Meidän suunnitelmassa Iinaa jatkettaisiin noin 1,5 metrillä, jolloin huoneistopinta-alaksi saadaan 130 neliömetriä, kokonaispinta-alan ollen noin 155 neliöä. Tällöin myös oleskelu-ja ruokailutila kasvaa n viidellä neliöllä ja pesu- ja saunatiloihin tulee lisää väjyyttä. Pieneksi arjen luksukseksi laajennuksen myötä vanhempien makuuhuoneeseen suunniteltiin 4,5 neliön walk-in-closet (jippii..tämä erityisesti sai mut innostumaan :) ). Vanhempien makuuhuone sijoitettiin suunnitelmassamme olohuoneen viereen ja käynnit lastenhuoneisiin eteisaulasta. 

Valo on minulle erityisen merkittävä tekijä asumisviihtyvyyden kannalta, mikä jo aiemminkin on tullut varmasti esiin. Tämän vuoksi suunnittelussa oli toki melko iso huomio ikkunoissa sekä myös huoneiden korkeudessa. Suunnitelmassa huonekorkeutta nostettiin harjanmukaiseksi, myös olohuoneen viereisten makuuhuoneiden osalta. Olohuoneeseen etelän suuntaan suunnittelimme sijoittavamme 3 metriä leveän ja ilta-auringon puolelle talon kulmaan 1,7 metriä leveän ikkunan (korkeuden ollessa kaikissa oleskelutilojen ikkunoissa 2,20 m). Suunnitelmassa kaikki keittiö- ja oleskelutilan ikkunat sijoitettaisiin lattiatasolle, jolloin efekti tilan jatkumisesta ulos tulee mielestäni parhaiten esille. Olohuoneen ikkunan hurja leveys hieman vielä mietityttää ja jos tästä suunnitelmasta kyseisen talomallin kanssa edetään, pitänee sitä vielä pohtia tarkemmin talon mallikuvien valmistuttua.

Suunnitelmassamme kettiösaareke sijoitettiin ulkoseinään kiinni, jolloin käytävän puoleinen seinä jätettäisiin pois. Ruokailutilan kohdalle kaavailimme lasisia pariovia terassille. Talon ulkoasua ajattelimme muuttaa ikkunapintojen tuomien muutosten lisäksi värivalinnoilla. Tämän hetkisenä ajatuksenamme olisi kokomusta talo ikkunankarmeja, laudoitusta ja kattoa myöten, mikä toki saattaa myös vielä elää.

Ensi viikolla tapaamiset jatkuvat toisen talofirman edustajan kanssa..katsotaan, saadaanko sielläkin kokea innostuneita huokauksia ja miten käy Iinan :)

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiitokset hyvästä blogista. Olen itse juuri alkanut pyöritellä eri talopakettifirmojen pohjakuvia pöydällä ja näillä näkymin olisin päätymässä juuri samaan Omatalon pakettiin kuin tekin. Kirjoitit että "pidensitte" taloa noin 1,5m. Olisiko se ollut rakennusteknisesti mahdollista "leventää" taloa toiseen suuntaan "pidentämisen" sijaan? Vai olisiko se ollut kustannuskysymys? Tein nimittäin kyseisen muutoksen ruutupaperille (levensin siis taloa 1m) jolloin sain saunasta/kodinhoitohuoneesta/olohuoneesta/keittiöstä tilavamman. En kyseenalaista teidän valintaanne vaan täällä päin tontit ovat vain niin "kapeita" ettei tulisi kysymykseen "pidentää" taloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Luinkin paikallislehdestä viime viikolla, jossa talotehtaiden vertailuja, että Iina-malli Omatalolla on yksi maamme suosituimmista malleista..vastaa hyvin siis tämän päivän toiveita :) Päädyimme pidentämään mallia alunperin lähinnä myyjän ehdotuksesta, kun alkuperäinen oli hieman liian ahdas. Tontti juuri ja juuri sen salli, vaikka meilläkin tontti hyvinkin kapea. 130 m2 on meille varsin riittävä, joten tuolloin ei edes leventämistä suunniteltu mutta nyt jos saisin vielä muokata pohjaa olisi tehty molemmat! Erityisesti olohuone-keittiö kaipaisi mielestäni hieman lisää väljyyttä erityisesti poikittaissuunnassa (nyt ainakin siltä tuntuu vaikka talo vielä keskeneräinen), pidentämisen ansiosta taas makuuhuoneet ovat enemmän meidän mieleen, eivätkä jääneet pitkuloiksi, vaikka vaatehuoneet kahdessa niistä. Jokatapauksessa, jatkaa suuntaan tai toiseen, toimii varmasti kun suunnittelee kalusteet yms toiminnot sen mukaisesti!

      Poista